SciFest 2021

Tapahtumainfo, syyskuu 2021

SciFest 2021 – Tuumasta tieteeksi

Koronapandemian aiheuttamat haasteet ja rajoitukset tapahtumien järjestämiseen ovat vaikuttaneet luonnollisesti myös SciFestin toteuttamiseen viime aikoina. Kaikesta huolimatta haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden päästä tutustumaan kuinka tutkittua tietoa tuotetaan.

SciFest 2021 järjestetään aiemmasta ilmoitetusta poiketen sarjana yksipäivisiä SciFest-tiedepäiviä. Ensimmäinen tiedepäivä järjestetään lauantaina 4.9.2021, jolloin tapahtumapuutarha Joensuun Botania muuttuu koko perheelle suunnatuksi tiedemaailmaksi. Mukana on tarkkaan harkittu valikoima tieteen ja teknologian ihmeitä ja Botanian puutarhojen loppukesän kauneutta voi tulla ihastelemaan koko perheen voimin. Ohjelmassa on työpajoja, yleisöluentoja sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa, tiedetuokioita kahvikupin äärellä, sekä tietysti Botanian valloittavat puutarhat niin ulkona kuin sisällä tropiikin lämmössä.

SciFestin ohjelmassa "Tuumasta tieteeseen" mietitään tänä vuonna laajasti tutkitun tiedon merkitystä ihmisille ja yhteiskunnan toimijoille. Tutkittu tieto avaa maailman täynnä mahdollisuuksia. Se yllättää ja innostaa ajattelemaan uudella tavalla. Tutkittu tieto luo uskoa tulevaan epävarmoinakin aikoina, ja auttaa ratkomaan omaan arkeemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Tapahtumapaikkana toimii Tapahtumapuutarha Botania (Heinäpurontie 70, Joensuu). Botanialle on SciFestin aikana vapaa pääsy!

Tapahtuman aikana kaikki ohjelma ja järjestelyt toteutetaan vallitsevan terveysturvallisuus-tilanteen vaatimalla tavalla ja voimassa olevien viranomaisohjeistusten puitteissa.

Työpajat ja muu ohjelma sijoitetaan Botanialle niin, että ruuhkia ei pääse syntymään ja turvavälit on helppo säilyttää. Tästä syystä emme halua tuoda tapahtumaan liikaa ohjelmaa tai työpajoja, jotta riittävä väljyys voidaan taata.

Lisätietoja

scifest@tiedeseura.fi / SciFestJoensuu @ Facebook / 050 361 1470 (Pauliina) / 050 367 5577 (Ilkka)

Muokattu: 01.09.2021 16.39.29

Tapahtuman toteuttavat

Yhteistyössä