SciFest 2021

Tapahtumainfo, syyskuu 2021

SciFest 2021 – Tuumasta tieteeksi

Koronapandemian aiheuttamat haasteet ja rajoitukset tapahtumien järjestämiseen ovat vaikuttaneet luonnollisesti myös SciFestin toteuttamiseen viime aikoina. Tänä vuonna tilanne näyttää jo kuitenkin jo paremmalta, ja niinpä myös SciFest avaa ovensa syyskuussa Botanialla Joensuussa!

SciFest 2021 järjestetään 2.–4.9.2021 kolmipäiväisenä tapahtumana. Torstai 2.9 sekä perjantai 3.9 on räätälöity kouluryhmien vierailuja varten – luonnollisesti näinäkin päivinä kaikki kiinnostuneet voivat tulla mukaan mihin aikaan tahansa! SciFestiin ja Botanialle on koko tapahtuman ajan vapaa pääsy.

Lauantai 3.9 SciFest muuttuu koko perheelle suunnatuksi SciFest-tiedepäiväksi, jonka aikana tieteen ja teknologian ihmeitä sekä Botanian puutarhojen loppukesän kauneutta voi tulla ihastelemaan koko perheen voimin. Ohjelmassa on työpajoja, yleisöluentoja sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa, tiedetuokioita kahvikupin äärellä, sekä tietysti Botanian valloittavat puutarhat niin ulkona kuin sisällä tropiikin lämmössä.

SciFestin ohjelmassa "Tuumasta tieteeseen" mietitään tänä vuonna laajasti tutkitun tiedon merkitystä ihmisille ja yhteiskunnan toimijoille. Tutkittu tieto avaa maailman täynnä mahdollisuuksia. Se yllättää ja innostaa ajattelemaan uudella tavalla. Tutkittu tieto luo uskoa tulevaan epävarmoinakin aikoina, ja auttaa ratkomaan omaan arkeemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Kaikkina päivinä tapahtumapaikkana toimii Tapahtumapuutarha Botania (Heinäpurontie 70, Joensuu). Botanialle on SciFestin aikana vapaa pääsy!

Tapahtuman aikana kaikki ohjelma ja järjestelyt toteutetaan vallitsevan terveysturvallisuus-tilanteen vaatimalla tavalla ja voimassa olevien viranomaisohjeistusten puitteissa.

Työpajat ja muu ohjelma sijoitetaan Botanialle niin, että ruuhkia ei pääse syntymään ja turvavälit on helppo säilyttää. Tästä syystä emme halua tuoda tapahtumaan liikaa ohjelmaa tai työpajoja, jotta riittävä väljyys voidaan taata.

Lisätietoja

scifest@tiedeseura.fi / SciFestJoensuu @ Facebook / 050 361 1470 (Pauliina) / 050 367 5577 (Ilkka)

Muokattu: 21.06.2021 14.34.58

Tapahtuman toteuttavat

Yhteistyössä