SciFest 2020

Tapahtumainfo syksylle 2020

SciFest 2020 – Ihminen ja luonto

SciFest-tiedepäivä 10.10 on peruttu korona-tilanteen huonontumisen takia!

Erikoiset ajat vaativat erikoisia ratkaisuja. SciFest on opittu tuntemaan vuosien aikana monipäiväisenä, tuhansia osallistujia keräävänä massatapahtumana, mutta tänä vuonna koronaepidemia ja sen seurauksena asetetut rajoitukset vaikuttavat voimakkaasti erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Näin on myös SciFestin kohdalla.

Kaikesta huolimatta – tai juuri sen takia! – haluamme tarjota tiedekasvatuksen iloa ja riemua myös kuluvana syksynä. SciFest järjestetään siis tänäkin vuonna, eikä vain yhdesti vaan peräti kolme kertaa!

SciFest 2020 koostuu syksyn aikana tapahtumapuutarha Botanialla järjestettävistä kolmesta tiedepäivästä, ”mini-SciFestistä”. Jokaisessa SciFest-tiedepäivässä on mukana 2-3 toiminnallista työpajaa, tiedeaiheisia esityksiä ja luentoja, tiedetuokioita kahvikupin äärellä, sekä tietysti Botanian valloittavat puutarhat niin ulkona kuin sisällä tropiikin lämmössä.

SciFestin ohjelmassa pohdiskellaan tänä vuonna laajasti ihmisen ja luonnon suhdetta. 12.9. aloitettavassa tiedepäivien sarjassa kaikki esiintyjät ja tiedepajojen pitäjät ovat Pohjois-Karjalasta, tulevaisuutta tarkastellaan koronaepidemian edellyttämällä tavalla.

Kaikkina päivinä tapahtumapaikkana toimii Tapahtumapuutarha Botania (Heinäpurontie 70, Joensuu).

Työpajat ja muu ohjelma sijoitetaan Botanialle niin, että ruuhkia ei pääse syntymään ja turvavälit on helppo säilyttää. Tästä syystä emme halua tuoda tiedepäiviin liikaa ohjelmaa tai työpajoja, jotta riittävä väljyys voidaan taata.

Lisätietoja

scifest@tiedeseura.fi / SciFestJoensuu @ Facebook / 050 361 1470 (Pauliina) / 050 367 5577 (Ilkka)

Muokattu: 09.10.2020 11.15.26

Tapahtuman toteuttavat

Yhteistyössä