SciFest

MATKALLA – JOENSUUSSA 11-13.5.2017

SciFest Joensuussa 11.-13.5.2017

Yhdestoista SciFest avaa ovensa torstaina 11.5.2017 ja on avoinna seuraavasti:

  • Torstaina 11.5. klo 9-17
  • Perjantaina 12.5. klo 9-16

Päätapahtumapaikkana on tutusti Suomen suurin puurakennus Joensuu Areena.

Lauantaina 13.5.2017 SciFest on mukana Pohjois-Karjalan Kauppakamarin Kesäntekijäisissä Joensuun Taitokorttelissa. Kesäntekijäiset on täysin ilmainen yleisötapahtuma, joka kutsuu kesän Pohjois-Karjalaan! Tapahtumasta löytyy näkemistä ja tekemistä kaiken ikäisille, mm. digitalisaatioon liittyviä lasten puuhapajoja, tunnetun tubettajan Meet & Greet sekä jokaiselle sopiva digipaneeli. Tervetuloa katsastamaan SciFestin työpajat!

Työpajat

SciFestin ohjelma tarjoaa kymmeniä työpajoja, joissa osallistujat pääsevät innostumaan ja oppimaan uutta tieteestä ja teknologiasta itse tekemällä ja kokeilemalla. Työpajatarjonnasta löytyy tekemistä jokaiseen makuun, sillä työpajat linkittyvät luonnollisesti ja laaja-alaisesti koulujen opetussuunnitelmien sisältöihin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan pajatoimintaan!

Tarkista tämän vuoden lista työpajoista tästä

Tiedeluennot

SciFestin ohjelmassa on myös kaikille avoimia tiede- ja teknologia-aiheisia luentoja. Myös SciFestin yhteistyökumppanien ohjelmassa on kaikille avoimia luentoja ja seminaareja.

Luento-ohjelma päivittyy tähän sen vahvistuessa!

Oppimisympäristösymposium

Oppimisympäristösymposium Mars Matkaan järjestetään SciFestin yhteydessä perjantaina 12.5.2017 klo 9.00-12.15 Joensuu Areenalla. Symposiumin aiheena on Oppimisympäristöjen kehityskaari 1917-2037. Tapahtumassa on mukana ennennäkemätön kattaus Nasan astronauttien ongelmanratkaisutaitoa sekä Boeingin koulutusosaamisen huippua. Tapahtuman järjestää Itä-Suomen yliopisto yhteistyössä Joensuun Tiedeseura ry:n kanssa. Symposium on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma.

Symposiumin tarkan ohjelman löydät täältä.

Lämpimästi tervetuloa!

Muuta ohjelmaa

Innovaatioiden ja yrittäjyyden Showroom

Uudet yritysideat ja Marsin asuttaminen ovat esillä, kun Joensuu Areenan yläkerran valtaa kokeilukulttuurin, yrittäjyyden ja innovaatioiden Showroom torstaina ja perjantaina 11.–12.5. Showroomissa Pohjois-Karjalan oppilaitosten Draft- ja Epic Challenge -tiimit esittäytyvät ja toivottavat tervetulleiksi kaikki yrittäjyydestä ja innovaatioista kiinnostuneet tutustumaan toimintaansa ja saavutuksiinsa.

Ohjelma tarkentuu lähiaikoina.

Lisätietoja Showroomista saat täältä.

Suomi Finland 100

Matkalla

SciFest® on Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä kaikille avoin tiede- ja teknologiafestivaali, joka järjestetään vuosittain Joensuussa.

11. SciFest on Matkalla juhlien samalla Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä 11.-13.5.2017.

#scifest2017 #suomi100


SciFest 2015

Pääjärjestäjät

Yhteistyössä