SciFest

TIEDE KOHTAA KULTTUURIN – 17.-18.5.2018

Kutsu ohjelmajärjestäjille

 

Mikä on sinun haasteesi tulevaisuuden tiede- ja teknologiaosaajille?

SciFest on Joensuussa järjestettävä tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali, jonka pääkohderyhmänä ovat 11-16 -vuotiaat peruskoululaiset ja lukiolaiset. Tapahtuman tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta tieteeseen ja teknologiaan ja auttaa heitä näkemään ala tulevaisuuden uramahdollisuutena. Osallistujien tavoitteena on opettaa ja oppia jotakin uutta joko tuomalla festivaaliin oman työpajansa tai osallistumalla muiden järjestämiin työpajoihin. Aiempina vuosina SciFest on kerännyt vuosittain yli 10 000 vierailijaa ympäri maailmaa!

Joensuun Tiedeseura ry kutsuu yritykset, yliopistojen tutkimusryhmät, oppilaitokset, yhdistykset ja muut laaja-alaisesti tieteestä, teknologiasta ja ympäristöasioista kiinnostuneet tahot toteuttamaan kanssaan 12. SciFest-festivaalia Joensuuhun 17.-18.5.2018. Osallistumismuotona voi olla esimerkiksi työpaja, kilpailu, yleisöluento, opettajille suunnattu koulutus tai vaikkapa tiedeteatteriesitys. Osallistuminen on maksutonta.

SciFest 2018 -tapahtumassa Tiede kohtaa kulttuurin.

Teemamme viittaa Euroopan kulttuuriperinnön juhlavuoteen. Tapahtuman teeman mukaisesti tiede voi kohdata kulttuurin monimuotoisesti – pajanpitäjänä päätät siitä itse! Lisätietoja teemavuodesta täältä.

SciFest ei kuitenkaan keskity pelkästään tähän teemaan, vaan kaikki muukin tieteeseen, tekniikkaan ja ympäristöön liittyvä innovatiivinen toiminta on tervetullutta.

Mitä toivomme ohjelman sisältävän?

Lyhyesti ja ytimekkäästi: toiminnallisuutta ja innovatiivisuutta! Tarkoitus on, että nuoret saavat itse tehdä ja samalla kokea edustamanne ala kiinnostavaksi – oivalluksia yhdessä tieteen ja teknologian tekijöiden kanssa! SciFest on tapahtumana innovatiivinen, ja myös työpajojen ja muun ohjelman järjestäjät voivat olla hyvin luovia suunnitelmiensa suhteen.

Jos ja kun kiinnostuit asiasta, tai jos haluat ideoida ohjelmaa, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin! Kuulemme erittäin mielellämme sinun ideasi festivaalin sisältöä ja toteutusta koskien.

Olemme avanneet SciFest–verkkosivuille työpajojen käytössä olevan Pajapalvelun, jonka kautta voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan. Mukaan pääsee toki myös ottamalla yhteyttä SciFest–tiimiimme.

Toivomme, että ilmoitat työpajasi tai kiinnostuksesi muun ohjelman järjestämiseen mahdollisimman pian. Tapahtuman ohjelmaa julkistetaan sitä mukaa kun saamme tietoja pajanjärjestäjiltä. Koulujen ilmoittautuminen työpajoihin avautuu huhtikuun puolivälissä.

Ohjelmassa...

Perjantai 18.5, SciFestin päälava:

  • 09:15 Balakirevin taidekoulu: ”Karjalassa olen minä syntynyt ja kasvanut Karjalassa”
  • 10:00 Kiinalaisen kulttuurin makupaloja
  • 12:30 4-Tieteen kilpailun palkintojenjako
  • 13:15 StarT-kilpailun palkintojenjako
  • 14.00 Professori Esko Valtaoja: Tee parempi tulevaisuus
  • 15:30 Balakirevin taidekoulu
  • 16:45 Itä-Suomen yliopiston Tiedekahvila: ”Taidetta yhdessä ja monella kielellä”
  • 18.00 Professori Esko Valtaoja: Tiedon tekemä maailma

SciFest 2018 mobiilissa

Ajankohtaista

SciFest 2018 järjestetään tuttuun tapaan Joensuu Areenalla 17.-18.5.2018. Ovet ovat auki molempina päivinä aamusta iltaan klo 9 -19. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

» SciFest 2018 -kartta (PDF-versio)

» Varaa pajapaikkasi lukujärjestyksessä!

» SciFest-ravintolan ruokalista ja tilausohjeet ryhmille (PDF)

Tiede kohtaa kulttuurin

SciFest® on Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä kaikille avoin tiede- ja teknologiafestivaali, joka järjestetään vuosittain Joensuussa.

12. SciFest järjestetään Joensuussa 17.-18.5.2018.

#scifest2018

ETSN

Pääjärjestäjät

Yhteistyössä