SciFest

JOENSUUSSA 17.-19.5.2018

Kutsu ohjelmajärjestäjille

Mikä on sinun haasteesi tulevaisuuden tiede- ja teknologiaosaajille?

SciFest on Joensuussa järjestettävä tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali, jonka pääkohderyhmänä ovat 11-16 -vuotiaat peruskoululaiset ja lukiolaiset. Tapahtuman tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta tieteeseen ja teknologiaan ja auttaa heitä näkemään ala tulevaisuuden uramahdollisuutena. Osallistujien tavoitteena on opettaa ja oppia jotakin uutta joko tuomalla festivaaliin oman työpajansa tai osallistumalla muiden järjestämiin työpajoihin. SciFest 2016 keräsi lähes 14 000 vierailijaa ympäri maailmaa!

Joensuun Tiedeseura ry kutsuu yritykset, yliopistojen tutkimusryhmät, oppilaitokset, yhdistykset ja muut laaja-alaisesti tieteestä, teknologiasta ja ympäristöasioista kiinnostuneet tahot toteuttamaan kanssaan 11. SciFest-festivaalia Joensuuhun 11.-13.5.2017. Osallistumismuotona voi olla esimerkiksi työpaja, kilpailu, yleisöluento, opettajille suunnattu koulutus tai vaikkapa tiedeteatteriesitys. Osallistuminen on maksutonta.

SciFest 2017 -tapahtuman teemana on Matkalla - On the Road. SciFestissa voi olla monenlaisella matkalla. Tulevaisuusmatkalla, ajatusmatkalla, digitalisaatiomatkalla... - pajanpitäjänä päätät siitä itse! Teema liittyy myös Unescon kestävän matkailun ja kehityksen juhlavuoteen.

Tänä vuonna SciFest-matkaa tehdään Suomi 100 -tunnelmissa. Juhlavuoden tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Itsenäisyyden juhlateemana on Yhdessä - joten tervetuloa tekemään SciFestista vuoden yhteisöllisin festivaali!

SciFest ei kuitenkaan keskity pelkästään tähän teemaan, vaan kaikki muukin tieteeseen, tekniikkaan ja ympäristöön liittyvä innovatiivinen toiminta on tervetullutta.

Mitä toivomme ohjelman sisältävän?

Lyhyesti ja ytimekkäästi: toiminnallisuutta ja innovatiivisuutta! Tarkoitus on, että nuoret saavat itse tehdä ja samalla kokea edustamanne ala kiinnostavaksi – oivalluksia yhdessä tieteen ja teknologian tekijöiden kanssa! SciFest on tapahtumana innovatiivinen, ja myös työpajojen ja muun ohjelman järjestäjät voivat olla hyvin luovia suunnitelmiensa suhteen.

Jos ja kun kiinnostuit asiasta, tai jos haluat ideoida ohjelmaa, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin! Kuulemme erittäin mielellämme sinun ideasi festivaalin sisältöä ja toteutusta koskien.

Olemme avanneet SciFest–verkkosivuille työpajojen käytössä olevan Pajapalvelun, jonka kautta voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan. Mukaan pääsee toki myös ottamalla yhteyttä SciFest–tiimiimme.

Toivomme, että ilmoitat työpajasi tai kiinnostuksesi muun ohjelman järjestämiseen mahdollisimman pian. Tapahtuman ohjelmaa julkistetaan sitä mukaa kun saamme tietoja pajanjärjestäjiltä. Koulujen ilmoittautuminen työpajoihin avautuu huhtikuun puolivälissä.

Suomi Finland 100

Matkalla

SciFest® on Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä kaikille avoin tiede- ja teknologiafestivaali, joka järjestetään vuosittain Joensuussa.

12. SciFest järjestetään Joensuussa 17.-19.5.2018.

#scifest2018


SciFest 2015

Pääjärjestäjät

Yhteistyössä